Het verwerkingsproces
Voorselectie en Voorbereiding:
Bij levering van de ruwe aardappelen volgt meteen de selectie op kwaliteit en de sortering naar vorm. We gebruiken hoofdzakelijk ‘bintjes’ en ‘agria’ aardappelen, maar op verzoek van de klant kunnen we vanzelfsprekend ook andere rassen verwerken. Doordat we met vaste en streng geselecteerde leveranciers werken, is de kwaliteit gewaarborgd. Vanuit de kuubkisten brengt de kisten kantelaar de aardappelen via de ontstener in het machinale verwerkingsproces. Zo wordt elke aardappel voorbereid.
Schrappen en Schillen:
Vanuit de ontstener worden ze direct naar de voorschrapper gevoerd, waarna een intensieve spoeling volgt. De voorbereiding op het schillen wordt opgevolgd door de rolschrapper. Uiteindelijk zorgt de messenschiller voor het daadwerkelijke schillen van de aardappel. De laatste waterspoeling vervolmaakt het schilproces. Het proces is efficient, waardoor de prijs/kwaliteitverhouding uiterst gunstig is.
Nalezen en Nabewerken:
Het nadrukkelijk toezien op de kwaliteit van de geschilde aardappel kan alleen door mensen gebeuren. Na het efficiente machinale proces, wordt de eindcontrole dus door medewerkers uitgevoerd. Dit nalezen gebeurt nauwkeurig en volgens vastgestelde normen, zodat de kwaliteit altijd een feit is. Uiteindelijk wordt de aardappel verwerkt.